28 Eylül 2019 Cumartesi

Pratik Açma Tarifi

 Malzemeler
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 6 su bardağı un

Pratik Açma Tarifi Yapılışı

  1. ılık sütü, mayayı ve şekeri derin bir kaba alıp mayanın erimesini sağlıyoruz.
  2. İçerisine tuz, sıvı yağ, maden suyu ve yumurtanın akını ekleyip karıştırıyoruz.
  3. En son un ekliyoruz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  4. Hamurumuzu 15 bezeye ayırıyoruz.
  5. Elimiz ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sürerek rulo haline getirip birleştiriyoruz.
  6. Yumurta sarısını üzerine sürüp (isteğe göre çörek otu ve susam atılabilir) 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder