Malzemeler
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı maden suyu
- 6 su bardağı un
Pratik Açma Tarifi Yapılışı
- ılık sütü, mayayı ve şekeri derin bir kaba alıp mayanın erimesini sağlıyoruz.
- İçerisine tuz, sıvı yağ, maden suyu ve yumurtanın akını ekleyip karıştırıyoruz.
- En son un ekliyoruz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 15 bezeye ayırıyoruz.
- Elimiz ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı sürerek rulo haline getirip birleştiriyoruz.
- Yumurta sarısını üzerine sürüp (isteğe göre çörek otu ve susam atılabilir) 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder