Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay başlığı mahlep
- Aldığı kadar un
İçi için ;
- 1 kase sucuk
- 1 kase kaşar
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 4 yemek kaşığı su
- 1 kase kavrulmuş susam
- Bardak ölçüm 200 ml
Simit Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabına koyup karıştıralım.
- Un ilave ederek hamuru yoğurup en az bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru istediğimiz büyüklükte bezeler yapalım üzerini örterek 15 dakka bekletelim.
- Bezeleri elimizle biraz düzletelim, ortasına sucuk ,kaşar ,koyup hamuru iç malzemenin üzerine toparlayarak kapatalım.
- İç malzemenin üzeri tamamen çıkmasın pişerken kaşarlar dışarıya akmasın.
- Poğaçayı kapattığınız yerden tutarak pekmez su karışımına batıralım.
- Sonra kavrulmuş susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Tüm bezeleri aynı işlem yapalım .
- 20 dakka tepsi mayası yapalım .
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca üzerine örtü örtün. 10 dakika bu şekilde kalsın sonra açalım.
- Susamı yağsız tavaya koyup kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder