Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 – 350 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Fındık içi ( çok hafif robottan veya havanda çekilecek)
KREMASI İÇİN;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem santi
  • 1 paket vanilya

Tam Ölçülü Enfes Muhallebili Kadayıf (Borcamda) Tarifi Yapılışı

Hadi başlayalım Bismillahirrahmanirrahim 🤗
  1. İlk olarak bi tavaya sıvı yağı dökelim .
  2. Üzerine kadayıfları ekleyip ardından şekeri ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Kadayıflar kavrulduktan sonra havandan veya robottan çektiğimiz fındıkları ekleyelim soğuması için bi kenara bırakalım.
  4. Kremamız için süt nişasta şekeri tencereye alalım koyulaşıncaya kadar karıştıralım göz göz olduktan sonra ocağın altını kapatıp bi kenara alalım içine krem santiyi (toz halinde) ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
  5. Muhallebimiz de hazır ardından borcamımızın altına kadayıfların yarısını serpiştirelim.
  6. Sonra muhallebiyi dökelim yayalım, iyice her tarafı eşit olcak şekilde .
  7. Ardından kalan kadayıflarla da üzerini kapatalım,her tarafına gelecek şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Nacizane önerim 1 gece beklemesi yada akşamdan yapıp ertesi güne hazır olması.
    NOT: hazır kavrulmuş kadayıfta alsanız siz tekrar gene kavurun çıtır olması için
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?