Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3, 5 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri İçin ;
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- Maydanoz
Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Yapılışı
Merhabalar herkese sizlere ana yemek tarifim olan tas kebabı ile geldim. Sofralarınızı şenlendirecek misafirlerinizin çok seveceği nefis bir tarif mutlaka deneyin.
- Dana etini kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzün. bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Düdüklü tencereye sıvı yağ alın suyunu çekmiş etleri ekleyin tereyağını da ilave edip eritin.
- 1 yemek kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sarımsağı ekleyin salçaları da ekleyip sıcak su ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp 25 dakika pişirin.
- Pişen yemeğimizi başka bir tencereye alıp tuzunu karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın 5 dakika daha pişirin ocağı kapatıp yemeğin üzerine kekik serpip 10 dakika dinlendirin.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızartın. Havucu da küp küp doğrayıp kızartın.
- Hazır olan yemeğimizi servis tabağına alın üzerine kızartılmış patates ve havuç koyun maydanoz ile de süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder