Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi

Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3, 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri İçin ;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Maydanoz

Tas Kebabı Muhteşem Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhabalar herkese sizlere ana yemek tarifim olan tas kebabı ile geldim. Sofralarınızı şenlendirecek misafirlerinizin çok seveceği nefis bir tarif mutlaka deneyin.
  1. Dana etini kuşbaşı doğrayıp yıkayıp süzün. bir tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Düdüklü tencereye sıvı yağ alın suyunu çekmiş etleri ekleyin tereyağını da ilave edip eritin.
  3. 1 yemek kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Sarımsağı ekleyin salçaları da ekleyip sıcak su ilave edip düdüklünün kapağını kapatıp 25 dakika pişirin.
  5. Pişen yemeğimizi başka bir tencereye alıp tuzunu karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın 5 dakika daha pişirin ocağı kapatıp yemeğin üzerine kekik serpip 10 dakika dinlendirin.
  6. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızartın. Havucu da küp küp doğrayıp kızartın.
  7. Hazır olan yemeğimizi servis tabağına alın üzerine kızartılmış patates ve havuç koyun maydanoz ile de süsleyip servis yapın.

Yorumlar