Tavuk Cordon Bleu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 derisiz tavuk göğsü
- 10 dilim taze kaşar
- 3 dilim jambon veya 6 dilim macar salam
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 kase galete unu
- 1 kase un
- 2 yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Cordon Bleu Tarifi Yapılışı
Merhaba, Sizlere içinden kaşar akan jambonlu nefis tavuk cordon bleu yemeğini tarif etmek istiyorum.
- Önce tavuk göğüsleri yan kısmından boyundan ikiye kesin.
- Büyük bir fileto şekli elde edin.
- Elinizle veya istediğiniz bir aletle streç arasında inceldin.
- Fakat çok inceltmeyin malzemeler taşabilir.
- Daha sonra fiketonun ortasına tuzunu karabiberini serpin, ben 2 dilim kaşar üstüne jambon olmadığı için 2 dilim macar salam onun üstüne tekrar 1 dilim kaşar koydum.
- Malzemeler içerde kalacak şekilde rulo yapın.
- Elinizle düzeltin ve önce una sonra yumurtaya daha sonra galete ununa bulayın.
- Yağı bol koyun ve kızdırın.
- Kızan yağa tavukları atın ocağı orta ayara getirin.
- Pişen kısmın arkasını çevirin. Yaklaşık 25-30 dakikada pişiyor. Resimde gördüğünüz gibi kesinlikle içleri çiğ kalmıyor.
- Diğer rulo tavukları da aynı şekilde kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın. Harika lezzette tavuk cordon bleu hazır. Muhakkak tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder