Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet

Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Tepeleme Dolu Su Bardağı Arpa Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • Yarım Çay Bardağından Az Zeytinyağı
  • 1 Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 1 Kase Haşlanmış Nohut
  • 2 Buçuk Su Bardağı Tavuk Haşlama Suyu
  • 1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
  • Yeterli Miktarda Tuz Suyunu Tadarak Tuzunu Ayarlayın

Tavuk Suyuna Nohutlu Şehriye Pilavı Muhteşem Lezzet Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar.
Sizlerle Harika Ötesi Mükemmel Lezzette bir Şehriye Pilavı tarifi paylaşacağım iftara mutlaka yapın emin olun çok beğeneceksiniz Pilavmız 4 Kişiliktir.
Daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri katlayarak yapabilirsiniz. Tarifimiz çok kolay ve çok lezzetli yapmaya iftardan bir saat önce girişirseniz sıcak sıcak ve dinlenmiş demlenmiş olarak kolayca yapabilirsiniz çok da besleyici ve hafif oluyor. 😊😊👌👌👍👍 Buyurun yapımına başlayalım 👇👇👇👇👇👇👇👇👇.
  1. Öncelikle tavuk etlerimizi haşlayalım bu işlemi öğlenden yapalım kısık ateşte haşlanan tavuklar lokum kıvamında çok lezzetli oluyor .
  2. Ben 3 adet but 2 litre su ilavesiyle haşlamıştım kalan suyu daha sonra kullanmak için dondurucuya kaldırdım.
  3. Tavuk suyumuz hazır.
  4. Şimdi soğanı soyup biberleri yıkayalım fotoğraftaki gibi ince küp küp doğrayalım. Hazır beklesin.
  5. Şimdi uygun bir derin tava veya tencere teflon veya döküm olabilir çelikte olabilir tabii ama teflon veya döküm de yapıldığı zaman çok daha güzel oluyor.
  6. Derin tava veya tencereye yağları alalım ocağımızı yakalım yağlar eriyince üzerine 2 su bardağı arpa şehriyeyi alıp sürekli karıştırarak kavuralım yakmamaya ve eşit şekilde kavurmaya dikkat ederek iyice fotoğraftaki gibi renk alana kadar kavuralım.
  7. Şehriyeler renk alınca üzerine doğradığımız biberleri pulbiberi ve soğanı ilave edip karıştıralım 2 dakika kadar kavuralım.
  8. Ardından hazırladığımız haşlanmış nohutları da ilave edip biraz daha kavurup üzerine tavuk suyunu ilave edelim iyice karıştırıp tuzunu kontrollü bir şekilde suyunu tadarak ilave edip kapağını kapatalım.
  9. Arkadaşlar eğer pilavmızı oruçlu iken pişirecekseniz tadamaz durumda iseniz 1 dolu Tatlı kaşığı tuz yeterli gelecektir. Pilavmız kaynayınca 2 dakika kadar kaynasın ardından ocağımızı  kısalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
    Zaten kısık ateşte kapağı kapalı yaklaşık 15 dakikada pişiyor.
  10. Nefis pilavmız suyunu iyice çekince ocağımızı kapatalım pilavmızı dinlenmeye bırakalım. Nefis pilavmız servise hazır sıcak sıcak servis edip afiyetle tüketelim deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle kalın.
    Herkese Hayırlı huzurlu Ramazanlar dilerim sevgiyle kalın.

Yorumlar