22 Eylül 2019 Pazar

Taze Barbunya Pilaki Tarifi

Taze Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek tabağı dolusu ayıklanmış taze barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Şeker

Taze Barbunya Pilaki Tarifi Yapılışı

  1. Barbunya öncelikle kaynar suda 10 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür.
  2. Tencereye kuru soğan ince ince kıyılır. Zeytin yağında sotelenir.
  3. İçerisine kabukları soyup küçük küçük doğradığımız havuçlar da ilave edilir. 5 dakika kadar tekrar sotelenir.
  4. Domatesler ve sarımsaklar da kabuklarından soyularak küçük küçük doğranır ve havuca ilave edilir.
  5. Hep birlikte domatesler suyunu çekene kadar pişirilir. Bu arada salça da ilave edilir.
  6. Patates ve barbunya da tencereye katılarak üzerini geçinceye kadar soğuk su katılıp tuz ve şekerde damak tadında göre ayarlanır.
  7. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  8. Ocaktan indirildikten sonra üzerine zeytin yağı gezdirilir.
  9. Tencerenin ağzı kapalı olarak yemek soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis edilir. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder