9 Eylül 2019 Pazartesi

Taze Fasülye Turşusu Tarifi

Taze Fasülye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasülye (Uç kısımları ayıklanıp ikiye kesilecek )
  • 1 adet küçük boy kapya biber (irice doğranacak )
  • 6-7 adet nohut
  • 5 -6 diş sarımsak (soyulup diş kalacak )
  • 1 tutam maydanoz ve dereotu (üzeri için )
Suyu için :
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
  • 3-4 adet nohut kadar limon tuzu

Taze Fasülye Turşusu Tarifi Yapılışı

  1. Fasülyeleri orta ateşte 10-15 dk haşlayalım süzelim soğuk sudan geçirip yine süzelim
  2. Kavonozun dibine nohutu koyalım. Sarımsaktan biraz koyalım.
  3. Kırmızı biberden biraz koyalım.
  4. Sonra fasülyeleri dizelim.
  5. Sonra tekrar sarımsak kırmızı bibelerden koyalım yine fasülyeleri koyarak kavonozu dolduralım.
  6. Suyu için bir kasede iyice çırpalım.
  7. Tuzu erisin bu suyu kavanozu dökelim.
  8. Üzerine maydanoz dereotunu koyalım.
  9. Üzerine de buzdolabı poşetinden koyalım ağzını sıkıca kapatalım serin karanlık bir yerde bekletelim 15-20 günde oluyor
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder