Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
- 7 su bardağı süt
 - 3 çay bardağı şeker
 - 3 çorba kaşığı nişasta
 - 4 çorba kaşığı un
 - 1 paket vişneli jöle
 - 2 çay bardağı sıcak su
 - Hindistan cevizi
 - 1, 5 çorba kaşığı tereyağı ( yada sana yağ)
 - 1 paket vanilya
 
Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
- Bir tencereye süt, un, nişasta, şekeri alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
 - Altını kapatıyoruz.
 - Koyulaşan tatlımızın içine vanilya ve yağını atıp iyice karıştırıyoruz.
 - Tart kalıbının içini ıslatıp tatlımızı döküyoruz.
 - Tatlımız soğurken jölemizi hazırlıyoruz.
 - Sıcak suyun içine toz karışımı döküp eriyene kadar karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.
 - Soğuyan tatlımızı düz bir tabağa çıkarıp üzerine kaşık yardımı ile jölemizi döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
 - Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Servise hazır afiyet olsun.NOT : İsterseniz muzlu jöle de kullanabilir üzerine meyve dilimleri koyup jöleyi dökebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder