Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı süt
  • 3 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vişneli jöle
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • Hindistan cevizi
  • 1, 5 çorba kaşığı tereyağı ( yada sana yağ)
  • 1 paket vanilya

Vişne Jöleli Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye süt, un, nişasta, şekeri alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  2. Altını kapatıyoruz.
  3. Koyulaşan tatlımızın içine vanilya ve yağını atıp iyice karıştırıyoruz.
  4. Tart kalıbının içini ıslatıp tatlımızı döküyoruz.
  5. Tatlımız soğurken jölemizi hazırlıyoruz.
  6. Sıcak suyun içine toz karışımı döküp eriyene kadar karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.
  7. Soğuyan tatlımızı düz bir tabağa çıkarıp üzerine kaşık yardımı ile jölemizi döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  8. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
    NOT : İsterseniz muzlu jöle de kullanabilir üzerine meyve dilimleri koyup jöleyi dökebilirsiniz.

Yorumlar