Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana karaciğer
 - 2 yemek kaşığı un
 - Yarım çay kaşığı tuz
 - Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
Garnitür İçin ;
- Yarım demet maydanoz
 - 1 tane orta boy kırmızı soğan
 - 1 yemek kaşığı sumak
 - Yarım çay kaşığı tuz
 
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğranmış ciğerler yıkanıp suyu süzülene kadar bekletilir.
 - Unlanır ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartılır.
 - Kızaran ciğerlerin yumuşak kalması için üzerleri kapatılır.
 - Garnitürü için soyulup ince ince kıyılan soğanlar sumak ve tuzla ovulur.
 - Maydanoz ile karıştırılır.
 
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder