Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana karaciğer
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Garnitür İçin ;
- Yarım demet maydanoz
- 1 tane orta boy kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı tuz
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
- Küp küp doğranmış ciğerler yıkanıp suyu süzülene kadar bekletilir.
- Unlanır ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartılır.
- Kızaran ciğerlerin yumuşak kalması için üzerleri kapatılır.
- Garnitürü için soyulup ince ince kıyılan soğanlar sumak ve tuzla ovulur.
- Maydanoz ile karıştırılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder