19 Ekim 2019 Cumartesi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana karaciğer
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Garnitür İçin ;
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane orta boy kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış ciğerler yıkanıp suyu süzülene kadar bekletilir.
  2. Unlanır ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartılır.
  3. Kızaran ciğerlerin yumuşak kalması için üzerleri kapatılır.
  4. Garnitürü için soyulup ince ince kıyılan soğanlar sumak ve tuzla ovulur.
  5. Maydanoz ile karıştırılır.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder