Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana karaciğer
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
Garnitür İçin ;
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane orta boy kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım çay kaşığı tuz

Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı

  1. Küp küp doğranmış ciğerler yıkanıp suyu süzülene kadar bekletilir.
  2. Unlanır ve kızgın yağda 3-4 dakika kızartılır.
  3. Kızaran ciğerlerin yumuşak kalması için üzerleri kapatılır.
  4. Garnitürü için soyulup ince ince kıyılan soğanlar sumak ve tuzla ovulur.
  5. Maydanoz ile karıştırılır.
Afiyet olsun. 

Yorumlar