Baharatlı Tavuk Tencere Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
 
Sos malzemeleri;
- 1 yemek kaşığı ketçap
 - 1 er tatlı kaşığı : pul biber, kekik, tuz, köri, zerdeçal, biber salçası
 - Biraz karabiber
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Baharatlı Tavuk Tencere Yemeği Tarifi Yapılışı
Çabucak hazırlayıp, fırın kullanmadan hem pratik, hem lezzetli bir tencere yemeği yapmak isterseniz buyrun!.
- Tavuğumuzu yıkayıp, iri parçalara ayırıyoruz, (sadece sırt yerini kullanmadım) göğüs kısmını da kuşbaşı olarak doğradım.
 - Yağ ve salça hariç, sos malzemeleriyle karıştırıp yarım saat bekletelim vaktiniz varsa bir kaç saat de bekletebilirsiniz.
 - Yapışmaz tenceremize sıvı yağımızı koyup ocağımızı açıyoruz, kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz(suyunu salacağı için su koymuyorum)
 - Salçasını ekleyip pişirmeye devam ediyoruz, (yarım saatte pişecektir) sulu severseniz bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
 - En son olarak çatalla kontrol edip, ocağımızı kapatıyoruz, karabiber serpiyoruz. Pirinç pilavı eşliğinde servis yaptım, (sayfamda pilav tarifimi bulabilirsiniz)
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder