25 Ekim 2019 Cuma

Baharatlı Tavuk Tencere Yemeği Tarifi

Baharatlı Tavuk Tencere Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
Sos malzemeleri;
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 er tatlı kaşığı : pul biber, kekik, tuz, köri, zerdeçal, biber salçası
  • Biraz karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baharatlı Tavuk Tencere Yemeği Tarifi Yapılışı

Çabucak hazırlayıp, fırın kullanmadan hem pratik, hem lezzetli bir tencere yemeği yapmak isterseniz buyrun!.
  1. Tavuğumuzu yıkayıp, iri parçalara ayırıyoruz, (sadece sırt yerini kullanmadım) göğüs kısmını da kuşbaşı olarak doğradım.
  2. Yağ ve salça hariç, sos malzemeleriyle karıştırıp yarım saat bekletelim vaktiniz varsa bir kaç saat de bekletebilirsiniz.
  3. Yapışmaz tenceremize sıvı yağımızı koyup ocağımızı açıyoruz, kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte pişiriyoruz(suyunu salacağı için su koymuyorum)
  4. Salçasını ekleyip pişirmeye devam ediyoruz, (yarım saatte pişecektir) sulu severseniz bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
  5. En son olarak çatalla kontrol edip, ocağımızı kapatıyoruz, karabiber serpiyoruz. Pirinç pilavı eşliğinde servis yaptım, (sayfamda pilav tarifimi bulabilirsiniz)
    Afiyet olsun🌹

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder