Baklava Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket bisküvi (Eti Burçak)( 250 gr)
- 3 adet yumurta akı
- 1, 5 su bardağı toz Antep fıstığı
- 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
Süslemek İçin ;
- 200 gr bitter çikolata
- Doğranmış Antep fıstığı
Baklava Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bisküviler rondodan geçirip karıştırma kabına alın.
- Üzerine toz Antep fıstığı, pudra şekeri ve yumurta aklarını ekleyip yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
- Kurabiyeler fırından ilk çıktıklarında yumuşak olacaklar, fakat soğudukça sertleşecekler.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üst kısımlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp Antep fıstığı ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder