4 Ekim 2019 Cuma

Baklava Kurabiye Tarifi

Baklava Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket bisküvi (Eti Burçak)( 250 gr)
  • 3 adet yumurta akı
  • 1, 5 su bardağı toz Antep fıstığı
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
Süslemek İçin ;
  • 200 gr bitter çikolata
  • Doğranmış Antep fıstığı

Baklava Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Bisküviler rondodan geçirip karıştırma kabına alın.
  3. Üzerine toz Antep fıstığı, pudra şekeri ve yumurta aklarını ekleyip yoğurun.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin.
  6. Kurabiyeler fırından ilk çıktıklarında yumuşak olacaklar, fakat soğudukça sertleşecekler.
  7. Kurabiyeler soğuduktan sonra  üst kısımlarını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp Antep fıstığı ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder