Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi
Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 200g kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 dış sarımsak
- 2 adet soğan
- 3 orta boy domates
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, kimyon, karabiber
Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı
- Önceden rondodan geçirmiş olduğunuz soğan ve havucu sıvı yağda kavurun.
- Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Sürekli karıştırarak kavurmaya devam ederken kıyılmış sarımsakları da ekleyin.
- Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin, sonra kabuğunu soyup rondodan geçirmiş olduğunuz domatesleri ekleyin.
- Altı kısık olarak pişirmeye devam edin, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
- Tuzu ve baharatları ekleyin.
- Şekeri koyun.
- Sebzeler ve kıyma iyice özdeşleşene kadar ve suyunu kontrol ederek kaynatın.
- Pişirdiğiniz spagettinin üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder