3 Ekim 2019 Perşembe

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 200g kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dış sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3 orta boy domates
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, kimyon, karabiber

Bolonez(Bolognese) Soslu Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Önceden rondodan geçirmiş olduğunuz soğan ve havucu sıvı yağda kavurun.
  2. Daha sonra kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Sürekli karıştırarak kavurmaya devam ederken kıyılmış sarımsakları da ekleyin.
  4. Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra salçayı da ilave edin, sonra kabuğunu soyup rondodan geçirmiş olduğunuz domatesleri ekleyin.
  5. Altı kısık olarak pişirmeye devam edin, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
  6. Tuzu ve baharatları ekleyin.
  7. Şekeri koyun.
  8. Sebzeler ve kıyma iyice özdeşleşene kadar ve suyunu kontrol ederek kaynatın.
  9. Pişirdiğiniz spagettinin üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder