Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı iki parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz veya fındık
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar  un

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı 2 parmak eksik pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı sıvı yağ aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Resimde gösterdim.
  2. Tezgahın üzerine az az hamuru düzeltin bıçak yardımıyla kare şeklinde kesin istediğiniz sekli verebilirsiniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
  3. 170 derece fırına atın yakmadan pişirin.
  4. Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürün beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin.
  5. Üzerine şekil yapın istediğiniz şekli verebilirsiniz. Afiyet olsun
REKLAM

Yorumlar