Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi
Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı iki parmak eksik pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı 2 parmak eksik pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı sıvı yağ aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Resimde gösterdim.
- Tezgahın üzerine az az hamuru düzeltin bıçak yardımıyla kare şeklinde kesin istediğiniz sekli verebilirsiniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
- 170 derece fırına atın yakmadan pişirin.
- Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürün beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin.
- Üzerine şekil yapın istediğiniz şekli verebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder