Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr margarin veya tereyağı
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı buğday nişastası
 - 1 su bardağı iki parmak eksik pudra şekeri
 - Yarım paket kabartma tozu
 - 1 çay bardağı ceviz veya fındık
 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Aldığı kadar un
 
Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı 2 parmak eksik pudra şekeri yarım paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı sıvı yağ aldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun. Resimde gösterdim.
 - Tezgahın üzerine az az hamuru düzeltin bıçak yardımıyla kare şeklinde kesin istediğiniz sekli verebilirsiniz yuvarlak da yapabilirsiniz.
 - 170 derece fırına atın yakmadan pişirin.
 - Bir paket çikolatayı benmari usulü eritin üzerine sürün beyaz çikolatayı da benmari usulü eritin.
 - Üzerine şekil yapın istediğiniz şekli verebilirsiniz. Afiyet olsun
 
REKLAM
Yorumlar
Yorum Gönder