27 Ekim 2019 Pazar

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin ;
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı soğuk su
  • 150 gram tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3, 5 yemek kaşığı nişasta
Pasta Kreması İçin ;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 140 gram bitter çikolata
  • 200 gram tereyağ
Üzeri İçin ;
  • 1 paket krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 30 gram beyaz çikolata
  • 1, 5 su bardağı pirinç fındık

Çikolatalı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurtaları sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
  2. Beyazlarına tuz ve soğuk suyu ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Sonra sarıların üzerine ekleyip alttan üstte karıştırıyoruz.
  4. Diğer malzemeleri de ekleyip çırpıyoruz. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına döküp pişiriyoruz.
  5. Pasta kreması için tereyağ hariç hepsini koyup pişiriyoruz.
  6. Koyulaşana kadar pişiriyoruz ve en son tereyağ ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Kek soğuduktan sonra 2 ye bölüp arasına krema ve üzerine krema sürüyoruz. Soğuması için dolaba koyuyoruz.
  8. Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Yaklaşık 2 saat soğumuş olan kekin üzerine döküyoruz.
  9. Beyaz çikolatayı da eritip üzerine serpiştiriyoruz. Yanlarına da fındık ile süslüyoruz.
  10. İsteğe bağlı üzerine top çikolatalar yerleştiriyoruz.
  11. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder