Dolma Turşu Tarifi İçin Malzemeler
Doldurmak için;
- 1 küçük lahana
- Yarım kg kornişon salatalık
- Yarım kg havuç
- Yarım demet maydanoz
- 1 kelle sarımsak
Sirkesi için;
- 2 litre sirke
- 1 bardak su
- Salamura diri tuz
- Limon tuzu
- Ölçmek için yumurta
Dolma Turşu Tarifi Yapılışı
Herkese iyi günler. Turşu için tam zamanı. Herkes hardır haldır hazırlık yapıyor .
Bu tarifim hem pratik hemde bir tanesi bile yetiyor sofrada (bazen) Bizde en sevilen, en çok tüketim şekli .
- Tabağa alıp ortadan kesip, kaşıkla yer lahana salatalık, maydanoz, sarımsak ,havucu bir geniş kapta ufak ufak doğrayıp harmanlıyoruz.
- Dolmalık biber olur, kapya biber olur, iri etli biber olur her ne ise tercihiniz dolma yaptığımız gibi sapını çıkarıyoruz.
- Sıkı sıkı dodurup bidona yerleştiriyoruz.
- Arasında boşluk olmayacak şekilde yerleştirin.
- En sonunda ayrı yerde 2 litre sirkeye 1 bardak su koyup 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyip tuzu eriyeye kadar karıştırıN.
- Yumurta ile tuzunu ölçüyoruz.
- 50 kuruş madeni para kadar yüzeye çıkmışsa tuzu gayet iyi demektir.
- Biberlerin üzerine ekleyip ağzına kadar ekliyoruz.
- 2 litre sirke 5 lik bidona tam geliyor.
- Sabaha kadar eksilme olursa sirke su tuz ayarlayıp ilave edebilirsiniz.
- Kısırların yanında çok güzel gidiyor.
- Şimdiden afiyet olsun. Güneş görmeyen serin bir yerde yaklaşık bir ay içinde hazır olucaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder