Domatesli Pilav Tarifi
Domatesli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 kaşık tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ekstra pişen pilavın üzerine
- 2 kaşık eritilmiş kızdırılmış tereyağ
Domatesli Pilav Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pirincinizi yıkıyoruz bir kaseye alıyoruz. içine tuz ve 4 damla limon suyu ekliyoruz ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra pirinçleri süzgece alıp iyice yıkıyoruz süzülmesi için kenara alıyoruz.
- Pirinçler süzülürken domateslerinizi yıkayıp rendeliyoruz
- Tencereye tereyağımızı alıp eritiyoruz.
- Eriyen yağa domateslerimizi ekliyoruz domatesler pişip suyunu çekmesi lazım yarı yarıya inecek domatesler, üzerine 2/2, 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
- Daha sonra kaynayan suya süzülmüş pirincinizi ekliyoruz. 2 tur karıştırın tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Tekrar kaynadıktan sonra en kısık ocağa alıp pilavınızı pişiriyoruz. Pilav piştikten sonra.
- Kapağını açıp pilavın üstüne bir kağıt havluyla koyuyoruz 5 dakika kadar demlendiriyoruz.
- Diğer yandan 2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.
- Tencerenin kapağını açıp yağlı kağıdı alıyoruz Erittiğiniz tereyağı pilavınızın üzerine gezdiriyoruz.
- Pilavı yavaşça karıştırıyoruz. Pilavımız hazır. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder