4 Ekim 2019 Cuma

Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 kaşık tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ekstra pişen pilavın üzerine
  • 2 kaşık eritilmiş kızdırılmış tereyağ

Domatesli Pilav Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pirincinizi yıkıyoruz bir kaseye alıyoruz. içine tuz ve 4 damla limon suyu ekliyoruz ve üzerine kaynar su ekleyerek 15-20 dakika bekletiyoruz.
  2. Daha sonra pirinçleri süzgece alıp iyice yıkıyoruz süzülmesi için kenara alıyoruz.
  3. Pirinçler süzülürken domateslerinizi yıkayıp rendeliyoruz
  4. Tencereye tereyağımızı alıp eritiyoruz.
  5. Eriyen yağa domateslerimizi ekliyoruz domatesler pişip suyunu çekmesi lazım yarı yarıya inecek domatesler, üzerine 2/2, 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
  6. Daha sonra kaynayan suya süzülmüş pirincinizi ekliyoruz. 2 tur karıştırın tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  7. Tekrar kaynadıktan sonra en kısık ocağa alıp pilavınızı pişiriyoruz. Pilav piştikten sonra.
  8. Kapağını açıp pilavın üstüne bir kağıt havluyla koyuyoruz 5 dakika kadar demlendiriyoruz.
  9. Diğer yandan 2 kaşık tereyağı eritin köpürtün.
  10. Tencerenin kapağını açıp yağlı kağıdı alıyoruz Erittiğiniz tereyağı pilavınızın üzerine gezdiriyoruz.
  11. Pilavı yavaşça karıştırıyoruz. Pilavımız hazır. İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun. 😊👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder