Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma(elmalar büyükse 2. de yeterli olur)
 - 3 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - Yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz
 
Hamuru için;
- 150 gr tereyağ(margarin kullandım)
 - Yarım su bardağı pudra şekeri
 - 1 adet yumurta
 - 1 paket vanilya
 - Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 - 2. 5 su bardağı un (kulak memesi kıvamına geldiği için ben 2 su bardağı kullandım)
 
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İç harcı için önce elmalar soyup rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tavaya alınır.
 - Ocakta kısık ateşte kavrulur.
 - Elmalar suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
 - Hamuru hazırlanır, hamuru yuvarlak açılır.
 - Hamur birkaç parçaya bölünür üçgen şeklinde kalan yerler soğuyan iç harcı eklenerek sarılır.
 - Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
 - Önceden ısıtılmış fırında önce alt sonra üst pişirilir.
 - Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun 
Yorumlar
Yorum Gönder