20 Ekim 2019 Pazar

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 3 adet elma(elmalar büyükse 2. de yeterli olur)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz
Hamuru için;
  • 150 gr tereyağ(margarin kullandım)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2. 5 su bardağı un (kulak memesi kıvamına geldiği için ben 2 su bardağı kullandım)

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. İç harcı için önce elmalar soyup rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tavaya alınır.
  2. Ocakta kısık ateşte kavrulur.
  3. Elmalar suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
  4. Hamuru hazırlanır, hamuru yuvarlak açılır.
  5. Hamur birkaç parçaya bölünür üçgen şeklinde kalan yerler soğuyan iç harcı eklenerek sarılır.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
  7. Önceden ısıtılmış fırında önce alt sonra üst pişirilir.
  8. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
    Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder