Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma(elmalar büyükse 2. de yeterli olur)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz
Hamuru için;
- 150 gr tereyağ(margarin kullandım)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2. 5 su bardağı un (kulak memesi kıvamına geldiği için ben 2 su bardağı kullandım)
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İç harcı için önce elmalar soyup rendelenir şeker ve tarçın eklenerek tavaya alınır.
- Ocakta kısık ateşte kavrulur.
- Elmalar suyunu çekince ocağın altı kapatılır ve ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
- Hamuru hazırlanır, hamuru yuvarlak açılır.
- Hamur birkaç parçaya bölünür üçgen şeklinde kalan yerler soğuyan iç harcı eklenerek sarılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış fırında önce alt sonra üst pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder