Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin (yumuşamış)
 - 1 çay bardağı nişasta
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 3 yemek kaşığı süt
 - 1 yumurta
 - 1 pk kabartma tozu
 - 1 pk vanilya
 - 3 su bardağı un (azar azar ölçülü bir şekilde)
 
İç harç:
- 3 büyük elma(rendelenmiş suyu sıkılmış)
 - 3 yemek kaşığı şeker
 - 1 yemek kaşığı silme tarçın
 - 1 çay bardağı fındık içi
 - 1 pk vanilya
 
Süslemek için ;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harç hazırlayıp soğumaya bırakalım.
 - Elmalar rendelenip suyu sıkılarak tavaya alınır.
 - Şeker, fındık içi de eklenerek kavrulur. Hafif suyunu salacaktır.
 - Altını kapatıp tarçın ve vanilyayı da ekleyin ve soğumaya bırakın.
 - Hamurumuzu yoğurup 5 dk dinlendirelim.
 - Yağlı kağıt ve merdane yardımıyla açıp üzerine dikey çizikler atın.
 - İç harcı koyup sarın. Bıçakla kesip tepsiye dizin.
 - 180 derecede pişirin.
 - Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.
 
Yorumlar
Yorum Gönder