27 Ekim 2019 Pazar

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin (yumuşamış)
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 3 su bardağı un (azar azar ölçülü bir şekilde)
İç harç:
  • 3 büyük elma(rendelenmiş suyu sıkılmış)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tarçın
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • 1 pk vanilya
Süslemek için ;
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak iç harç hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Elmalar rendelenip suyu sıkılarak tavaya alınır.
  3. Şeker, fındık içi de eklenerek kavrulur.  Hafif suyunu salacaktır.
  4. Altını kapatıp tarçın ve vanilyayı da ekleyin ve soğumaya bırakın.
  5. Hamurumuzu yoğurup 5 dk dinlendirelim.
  6. Yağlı kağıt ve merdane yardımıyla açıp üzerine dikey çizikler atın.
  7. İç harcı koyup sarın. Bıçakla kesip tepsiye dizin.
  8. 180 derecede pişirin.
  9. Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder