Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin (yumuşamış)
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 su bardağı un (azar azar ölçülü bir şekilde)
İç harç:
- 3 büyük elma(rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tarçın
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 pk vanilya
Süslemek için ;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- İlk olarak iç harç hazırlayıp soğumaya bırakalım.
- Elmalar rendelenip suyu sıkılarak tavaya alınır.
- Şeker, fındık içi de eklenerek kavrulur. Hafif suyunu salacaktır.
- Altını kapatıp tarçın ve vanilyayı da ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Hamurumuzu yoğurup 5 dk dinlendirelim.
- Yağlı kağıt ve merdane yardımıyla açıp üzerine dikey çizikler atın.
- İç harcı koyup sarın. Bıçakla kesip tepsiye dizin.
- 180 derecede pişirin.
- Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder