Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı
- 2 orta boy soğan
- 2 yeşil biber
- 1 kapya biber
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz karabiber pul biber toz tatlı biber ve kekik
- Zeytinyağı
Et Sote Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar. 

Yumuşacık ve oldukca kolay yapımı olan bir et sote tarifim var.
Yumuşacık ve oldukca kolay yapımı olan bir et sote tarifim var.
- Öncelikle etimizi küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Ve düdüklüye alalım.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ön haşlama yapalım. Yumuşak olması için. 10 dakika kadar yeterli olur.
- Etimiz pişerken yemeği yapacağımız tenceremizin yüzeyini kapyalacak kadar zeytinyağı gezdirelim.
- Yemeklik doğradıımız soğanları ilave edip hafif ölünceye kadar kavuralım.
- Sarımsakları rendeleyelim ve koyalım.
- Kapya biberlerimizi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim iki üç dakika kavurup yeşil biber ve salçayı da ekleyip kavuralım.
- Salça da iyice kavrulunca domatesleri ekleyelim. Bütün malzemelerimiz özdeşleşip diriliğini kaybedince haşladığımız etleri süzgeçle alıp ekleyelim.
- Baharatlarını atalım. Ve et sotenizi ne kadar sulu istiyorsanız o kadar et suyundan üzerine dökün. Ağzını kapatıp on on beş dakika da bütün malzemeleri bu sşekilde pişirelim. Yumuşacık ve sulu et sotemiz hazır. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder