Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı
 - 2 orta boy soğan
 - 2 yeşil biber
 - 1 kapya biber
 - 2 domates
 - 2 diş sarımsak
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - Yarım yemek kaşığı domates salçası
 - Tuz karabiber pul biber toz tatlı biber ve kekik
 - Zeytinyağı
 
Et Sote Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar. 

Yumuşacık ve oldukca kolay yapımı olan bir et sote tarifim var.
Yumuşacık ve oldukca kolay yapımı olan bir et sote tarifim var.
- Öncelikle etimizi küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Ve düdüklüye alalım.
 - Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ön haşlama yapalım. Yumuşak olması için. 10 dakika kadar yeterli olur.
 - Etimiz pişerken yemeği yapacağımız tenceremizin yüzeyini kapyalacak kadar zeytinyağı gezdirelim.
 - Yemeklik doğradıımız soğanları ilave edip hafif ölünceye kadar kavuralım.
 - Sarımsakları rendeleyelim ve koyalım.
 - Kapya biberlerimizi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim iki üç dakika kavurup yeşil biber ve salçayı da ekleyip kavuralım.
 - Salça da iyice kavrulunca domatesleri ekleyelim. Bütün malzemelerimiz özdeşleşip diriliğini kaybedince haşladığımız etleri süzgeçle alıp ekleyelim.
 - Baharatlarını atalım. Ve et sotenizi ne kadar sulu istiyorsanız o kadar et suyundan üzerine dökün. Ağzını kapatıp on on beş dakika da bütün malzemeleri bu sşekilde pişirelim. Yumuşacık ve sulu et sotemiz hazır. Afiyet şifa olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder