9 Ekim 2019 Çarşamba

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz karabiber pul biber toz tatlı biber ve kekik
  • Zeytinyağı

Et Sote Tarifi Yapılışı

Herkese merhabalar. 💕☺️
Yumuşacık ve oldukca kolay yapımı olan bir et sote tarifim var.
  1. Öncelikle etimizi küçük küçük küpler halinde doğrayalım. Ve düdüklüye alalım.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyelim ön haşlama yapalım. Yumuşak olması için. 10 dakika kadar yeterli olur.
  3. Etimiz pişerken yemeği yapacağımız tenceremizin yüzeyini kapyalacak kadar zeytinyağı gezdirelim.
  4. Yemeklik doğradıımız soğanları ilave edip hafif ölünceye kadar kavuralım.
  5. Sarımsakları rendeleyelim ve koyalım.
  6. Kapya biberlerimizi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim iki üç dakika kavurup yeşil biber ve salçayı da ekleyip kavuralım.
  7. Salça da iyice kavrulunca domatesleri ekleyelim. Bütün malzemelerimiz özdeşleşip diriliğini kaybedince haşladığımız etleri süzgeçle alıp ekleyelim.
  8. Baharatlarını atalım. Ve et sotenizi ne kadar sulu istiyorsanız o kadar et suyundan üzerine dökün. Ağzını kapatıp on on beş dakika da bütün malzemeleri bu sşekilde pişirelim. Yumuşacık ve sulu et sotemiz hazır. Afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder