Etli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram kuşbaşı
 - 3 tane orta boy kuru soğan
 - 100 gram tereyağı
 - 2 dolu dolu yemek kaşığı salça
 - Karabiber tuz
 
Pilav İçin ;
- 2, 5 su bardağı baldo pirinç
 - 3 su bardağı et suyu
 - 2 su bardağı su
 - Tuz
 
Etli Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı iyice yıkanır üzerini hafif geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır.
 - Kuşbaşı haşlanınca içine tereyağı ve sıvı yağlı kavurmaya başlanır.
 - Jülyen şeklinde doğranan soğanlar eklenir kavrulma işlemine devam edilir.
 - Daha sonra salça ve karabiber eklenir tuz eklenip iyice kavrulur uygun bir tas içine alınır.
 - Tencerenin ortasına yerleştirilir yıkanıp suyu süzülmüş olan pirinçler taşın etrafına serilir.
 - Üzerine et suyu ve normal su eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte için için pişirilir. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder