Etli Tas Kebabı Tarifi

Etli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı salça
  • Karabiber tuz
Pilav İçin ;
  • 2, 5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Etli Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı iyice yıkanır üzerini hafif geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır.
  2. Kuşbaşı haşlanınca içine tereyağı ve sıvı yağlı kavurmaya başlanır.
  3. Jülyen şeklinde doğranan soğanlar eklenir kavrulma işlemine devam edilir.
  4. Daha sonra salça ve karabiber eklenir tuz eklenip iyice kavrulur uygun bir tas içine alınır.
  5. Tencerenin ortasına yerleştirilir yıkanıp suyu süzülmüş olan pirinçler taşın etrafına serilir.
  6. Üzerine et suyu ve normal su eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte için için pişirilir. Afiyet olsun💐

Yorumlar