Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Etli Tas Kebabı Tarifi

Etli Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuşbaşı
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • 2 dolu dolu yemek kaşığı salça
  • Karabiber tuz
Pilav İçin ;
  • 2, 5 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Etli Tas Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı iyice yıkanır üzerini hafif geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır.
  2. Kuşbaşı haşlanınca içine tereyağı ve sıvı yağlı kavurmaya başlanır.
  3. Jülyen şeklinde doğranan soğanlar eklenir kavrulma işlemine devam edilir.
  4. Daha sonra salça ve karabiber eklenir tuz eklenip iyice kavrulur uygun bir tas içine alınır.
  5. Tencerenin ortasına yerleştirilir yıkanıp suyu süzülmüş olan pirinçler taşın etrafına serilir.
  6. Üzerine et suyu ve normal su eklenip kaynadıktan sonra kısık ateşte için için pişirilir. Afiyet olsun💐

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?