Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım tavuk
Sos için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5 yemek kaşığı 7 türlü baharat
- Tuz
- Karabiber
- Tepsiye eklemek için 1 su bardağından biraz az su
Fırın Tavuk (Değişik Sos Değişik Lezzet) Tarifi Yapılışı
- İlk önce tavuğu kesip yıkıyoruz fazla derilerini alıyoruz.
- Sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz. Bu tavuğu lezzetli yapan 7 türlü baharatı olmazsa olmazı mutlaka ekliyoruz.
- Sarımsağı rendeleyip tavukla sosu harmanlıyoruz.
- Ağzını kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz.
- Pişireceğimiz zaman çıkarıp tepsiye alıyoruz tepsinin kenarından su ilavesi yapıp 18o derecelik fırında nar gibi olana kadar pişiriyoruz. 7 türlü baharatın içindeki çemen otu tavuğa ayrı bir lezzet katıyor. İçinde tuz da olduğu için fazla tuz koymanıza gerek yok. sonradan sayfaya eklemek aklıma geldiği için asama fotograflari yok. deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder