15 Ekim 2019 Salı

Fırında Beşamelli Et Sote Tarifi

Fırında Beşamelli Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana eti
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
Beşamel Sosu İçin ;
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine ;
  • Kaşar peyniri

Fırında Beşamelli Et Sote Tarifi Yapılışı

  1. Kırmızı eti düdüklüde pişirelim yumuşasın.
  2. Daha sonra tencereye alalım.
  3. Önce kendi suyunu salsın ve daha sonra suyunu çekince soğanı sıvı yağı ve salçayı domatesi doğrayıp ekleyelim.
  4. Baharatları daha sonra ekleyelim ve fırın tepsisine dizelim.
  5. Ayrı bir tencerede beşamel sosunu hazırlayıp üzerine döküp tepsiye yayalım.
  6. Kaşar rendeleyip 180 ° fırına verip 25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder