Güveçte Tavuk Tarifi

Güveçte Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet çarliston 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, zerdeçal, zencefil
Patates Püresi İçin ;
  • 1 büyük boy haşlanmış patates
  • Tuz, karabiber
  • 100 gram tereyağı
Üzeri İçin ;
  • 3 adet çeri domates
  • 150-200 gram kaşar

Güveçte Tavuk Tarifi Yapılışı

  1. Yaklaşık 4 parça (1 kg) tavuk göğsünü yağsız tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin.
  2. Sıvı yağ ve doğradığınız kapya-çarliston biberlerini ekleyin.
  3. Kavrulunca soğanını, domates rendesini ekleyin.
  4. Salçasını da ekleyip altının biraz su ekleyin. Baharatlarını da ilave edip suyu çekene kadar pişirip altını kapatın.
  5. Patatesi ezip içine tereyağı ve baharatlarını ekleyelim.
  6. Patates soğuksa tereyağını ısıtabilir ya da oda sıcaklığına getirebilirsiniz.
  7. Tavuklu harcımızı güveçlerimize paylaştırıp patates püresini üzerine yayalım.
  8. Ortalarına çeri domatesin yarısını yerleştirip yanlarına rendelenmiş kaşarı dizelim.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim

Yorumlar