Güveçte Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet çarliston 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı karabiber, zerdeçal, zencefil
Patates Püresi İçin ;
- 1 büyük boy haşlanmış patates
- Tuz, karabiber
- 100 gram tereyağı
Üzeri İçin ;
- 3 adet çeri domates
- 150-200 gram kaşar
Güveçte Tavuk Tarifi Yapılışı
- Yaklaşık 4 parça (1 kg) tavuk göğsünü yağsız tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Sıvı yağ ve doğradığınız kapya-çarliston biberlerini ekleyin.
- Kavrulunca soğanını, domates rendesini ekleyin.
- Salçasını da ekleyip altının biraz su ekleyin. Baharatlarını da ilave edip suyu çekene kadar pişirip altını kapatın.
- Patatesi ezip içine tereyağı ve baharatlarını ekleyelim.
- Patates soğuksa tereyağını ısıtabilir ya da oda sıcaklığına getirebilirsiniz.
- Tavuklu harcımızı güveçlerimize paylaştırıp patates püresini üzerine yayalım.
- Ortalarına çeri domatesin yarısını yerleştirip yanlarına rendelenmiş kaşarı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder