Güveçte Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 4 adet çarliston 2 adet kapya biber
 - 1 adet soğan
 - 1 adet rendelenmiş domates
 - 1 tatlı kaşığı karışık salça
 - 1 su bardağı kaynamış su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 er çay kaşığı karabiber, zerdeçal, zencefil
 
Patates Püresi İçin ;
- 1 büyük boy haşlanmış patates
 - Tuz, karabiber
 - 100 gram tereyağı
 
Üzeri İçin ;
- 3 adet çeri domates
 - 150-200 gram kaşar
 
Güveçte Tavuk Tarifi Yapılışı
- Yaklaşık 4 parça (1 kg) tavuk göğsünü yağsız tencerede suyunu çekinceye kadar pişirin.
 - Sıvı yağ ve doğradığınız kapya-çarliston biberlerini ekleyin.
 - Kavrulunca soğanını, domates rendesini ekleyin.
 - Salçasını da ekleyip altının biraz su ekleyin. Baharatlarını da ilave edip suyu çekene kadar pişirip altını kapatın.
 - Patatesi ezip içine tereyağı ve baharatlarını ekleyelim.
 - Patates soğuksa tereyağını ısıtabilir ya da oda sıcaklığına getirebilirsiniz.
 - Tavuklu harcımızı güveçlerimize paylaştırıp patates püresini üzerine yayalım.
 - Ortalarına çeri domatesin yarısını yerleştirip yanlarına rendelenmiş kaşarı dizelim.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim
 
Yorumlar
Yorum Gönder