Hakiki Erzurum Su Böreği Tarifi

Hakiki Erzurum Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamurumuz için:
  • 6 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
  • Aldığı kadar un (Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığından az sert olacak. )
İçi için:
  • Yarım demet maydanoz
  • Göz kararı peynir
Yufkaların arasını yağlamak için:
  • 250 gram tereyağı
  • Ben kıymalı yaptım dilerseniz siz peynirli yapabilirsiniz ;)

Hakiki Erzurum Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamurumuzu yoğuruyoruz.
  2. 12 bezeye bölüp nemli bezin arasında 10 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Daha sonra yufkalarımızı açıp, büyük bir tencerede su koyup kaynatıyoruz.
  4. Kaynayan suyun içine de tuz atalım ki yufkalarımız ezilmesin.
  5. Tek tek yufkalarımızı 1 dakika haşlıyoruz.
  6. Hemen çıkarıp bir leğen soğuk suyun içine batırıp süzüp tepsiye seriyoruz.
  7. Aralarına tereyağ sürüyoruz.
  8. Altı tane olunca iç malzememizi koyuyoruz.
  9. Kalan işlemi de aynı şekilde tamamlayıp en üste tekrar tereyağ sürüp fırına veriyoruz. Afiyet olsun. ;

Yorumlar