1 Ekim 2019 Salı

Havuçlu Erişte Tarifi

Havuçlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg un
  • 20 adet yumurta
  • 5-6 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu Erişte Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar 🙋🏻‍♀️
  1. Geniş bir leğene unumuzu dökeriz.
  2. Ortasını açıp 20 adet yumurtayı kırarız.
  3. Daha sonra haşlayıp robottan çektiğimiz havuç püresini de ekleriz tuzunu ayıp yoğurmaya başlarız.
  4. Hamurumuz sert bir hamur olacak un az gelirse eklenebilir.
  5. Daha sonra küçük bezelere ayırırız.
  6. O bezeleri hafif pişireceğimiz sac ya da tava büyüklüğünde açarız.
  7. Acılan hamurlar 2 dakika çok değil pişirilir keserken kolay oldun diye ( Dileyen odalara serip kurumasını da bekleyebilir ).
  8. Daha sonra uzun uzun kesip onları da üst üste koyup ince ince keseriz.
  9. Kestiğimiz erişteleri bir örtünün üstüne serip 3 gün kurumasını bekler daha sonra saklama kaplarına yerleştiririz ( 2 adet defne yaprağı atarsanız nemlenmez, böceklenmez )
Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder