Havuçlu Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg un
- 20 adet yumurta
- 5-6 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu Erişte Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar
- Geniş bir leğene unumuzu dökeriz.
- Ortasını açıp 20 adet yumurtayı kırarız.
- Daha sonra haşlayıp robottan çektiğimiz havuç püresini de ekleriz tuzunu ayıp yoğurmaya başlarız.
- Hamurumuz sert bir hamur olacak un az gelirse eklenebilir.
- Daha sonra küçük bezelere ayırırız.
- O bezeleri hafif pişireceğimiz sac ya da tava büyüklüğünde açarız.
- Acılan hamurlar 2 dakika çok değil pişirilir keserken kolay oldun diye ( Dileyen odalara serip kurumasını da bekleyebilir ).
- Daha sonra uzun uzun kesip onları da üst üste koyup ince ince keseriz.
- Kestiğimiz erişteleri bir örtünün üstüne serip 3 gün kurumasını bekler daha sonra saklama kaplarına yerleştiririz ( 2 adet defne yaprağı atarsanız nemlenmez, böceklenmez )
Şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder