12 Ekim 2019 Cumartesi

Helezon Kurabiye Tarifi

Helezon Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ / margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında )
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 3- 3, 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
Üstünü Süslemek İçin ;
  • Vişne reçeli

Helezon Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve şekeri derin bir kabın içinde iyice karıştırın.
  2. Nişasta, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. ( Unu kontrollü ekleyin yavaş yavaş ) yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurun 1/4 ne kakao ekleyin.
  4. Kakaolu olmayan sade hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizde yuvarlayın daha sonra kakaolu hamurdan 1 miktar alıp incecik rulo yapın ve yuvarladığınız sade hamur topunun üzerine aralıklı sararak helezon şekli verin.
  5. Elinizde tekrar hafifçe şeklini bozmadan yuvarlayın ve bir bıçak yardımıyla kurabiyelere kesikler atın.
  6. Kurabiyelerin ortasına isterseniz hafifçe serçe parmağınızla bastırarak vişne tanesi girecek şekilde oyuk yapın ( isterseniz yapmaya bilirsiniz)
  7. Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklarla dizip 175 derecede 35-40 dakika kadar pişirin.
Kıyır kıyır uzun süre tazeliğini kaybetmeyen kurabiyeleriniz hazır.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder