İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
KIYMA HARCI;
- 700 gram kadar orta yağlı kıyma
- 6-7 tane orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz (dama zevkinize göre ayarlayın)
Dışı için;
- 1 kase içli köftelik bulgur
- 1 kase kitel bulguru marketlerde satılıyor
- Tuz
- Soğuk suyla ıslatın(1 -2 saat )
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Kavurduğumuz kıymanın üzerine soğanı ekleyin ,soğan ölünceye kadar kavurun.
- Üzerine tuz ,1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar ,bir yemek kaşığı pul biberi ,1 tatlı kaşığı salça, kavurduktan sonra en son ocağın altını kapattıktan sonra maydanozu ekleyin.
- Yarım demet maydanozu kıymanın üzerine koyun.
- Karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
- Kıyma kesinlikle soğusun yoksa haşladığınız zaman suda dağılır.
- Bir kase içli köfte bulguru(kitel), 1 kase Kısırlık bulgur, tuz, su ıslatın.
- Su ölçüsü 3 kase suyla ıslatın (sıcak su degil).
- Kitel bulguru marketlerde satılıyor kitel bir kase kitel bulgurundan tepeleme olacak bir kase kısırlık bulgurundan silme olacak ,eğer ölçüyü çok yaparsanız 2 kase kısırlık bulgur 2 kase kitel bulguru koyun .
- Onları geniş bir yoğurma kabında ıslatın ,üzerine tuz ekleyip yaklaşık bir saat dinlendirin ki daha çabuk yoğrulsun.
- 1 saat dinlendirdikten sonra elinizi 1 yemek kaşığı su alarak krem gibi oluncaya kadar yoğurun ,güzel yoğurursanız güzel açılır .
- Cevizden büyük parçalar alıp yuvarlayın işaret parmağınızla şekil vererek incecik açıyorum ,içine bir tatlı kaşığı tepeleme kıyma harcından koyuyorum ve iki ucunu birleştirip elimi ıslatarak birleştiriyorum .
- Makarna suyu gibi su kaynatıyorum içine makarna suyu gibi tuz ekliyorum.
- Yaklaşık 7-8 dakika içli köfteleri haşlıyorum ,bir süzgece alarak süzün 2 dk bekletin servis tabağına koyun servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder