13 Ekim 2019 Pazar

İncir Kavurması (Anne Geleneği) Tarifi

İncir Kavurması (Anne Geleneği) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru incir
  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr ceviz (isteğe bağlı dilerseniz miktarı artırabilir veya azaltabilirsiniz)

İncir Kavurması (Anne Geleneği) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle incirlerimizi kaynar suda yıkayalım sonra süzelim çöplerini koparıp 2ye bölelim (ben 2’ye böldüm ama dilerseniz siz daha küçük bölebilirsiniz)
  2. Tavada erittiğimiz tereyağın içine hazırladığımız incirlerimizi dökelim ve normal ateşte kızarana kadar ara ara karıştırarak kavuralım karıştırırken ezilebiliyor o yüzden tavayı sallayarak da yapabilirsiniz.
  3. İncirlerimiz kızardıktan sonra böldüğümüz cevizlerimizide ilave ederek 5 dakikada öyle kavuralım ve altını kapatalım.
  4. Sıcak servis yapalım.
  5. Dilerseniz cevizleri piştikten sonra ilave edebilirsiniz.
  6. Dondurma veya kaymakla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder