Japon Güneşi Tarifi

Japon Güneşi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 500 gr mantar
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kırmızı (kapya) biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet yufka
  • Karabiber, toz kırmızı biber, tuz
  • Kekik (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ
Servisi İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt

Japon Güneşi Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye eti koyup kavurma yapar gibi pişirmeye başlıyoruz.
  2. Patlıcanları küp küp doğrayıp acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz.
  3. Bir tavaya sıvı yağ koyup ilk önce acısı çıkan patlıcanları kızartıyoruz.
  4. Ardından biberleri de küçük küçük doğrayıp kızartıyoruz. Son olarak ta mantarları soteliyoruz.
  5. Pişen etlerin üzerine koyup baharatlarını atıp harmanlıyoruz.
  6. Yufkaların birini serip ilk önce dörde sonra her bir üçgeni dar olacak şekilde 4 e ya da 5 e kesiyoruz.
  7. Her bir parçayı pipet yardımıyla sarıp uçlarını ıslatıyoruz.
  8. Kızgın yağda sigara böreği kızartır gibi kızartıyoruz.
  9. Servis edeceğiniz zaman tabağa önce eti ortasına sarımsaklı yoğurdu ve üzerlerine de kızarttığınız yufkaları koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Yorumlar