5 Ekim 2019 Cumartesi

Kadayıf Tatlısı Tarifi

Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Dikdörtgen borcamda kadayıf;
  • 500 Gr kadayıf
  • 2 su bardağı az dövülmüş ceviz. ( isteğe göre fazlada koyabilirsiniz ve cevizleri çok ufalamayın biraz iri kalsın)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 Gr margarin (eritilmiş)
Şerbeti için ;
  • 6 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 1, 2 damla limon

Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kadayıflarımızı bir tepsiye alıyoruz.
  2. Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağını ekleyip elimizle harmanlıyoruz.
  3. Yağlanmış dikdörtgen borcama yarısını alıp yerleştiriyoruz.
  4. Üzerine cevizlerimizi ekliyoruz.
  5. Daha sonra kalan kadayıflarımızıda üzerine döküp elimizle bastırıyoruz ve fırına atıyoruz.
  6. Not: şerbet soğuk kadayıfımız sıcak olacak(şerbetinizi sıcak dökmeyin yoksa kadayıfınız hamurlaşır)afiyet olsun😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder