Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Dikdörtgen borcamda kadayıf;
- 500 Gr kadayıf
 - 2 su bardağı az dövülmüş ceviz. ( isteğe göre fazlada koyabilirsiniz ve cevizleri çok ufalamayın biraz iri kalsın)
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 125 Gr margarin (eritilmiş)
 
Şerbeti için ;
- 6 su bardağı su
 - 5 su bardağı şeker
 - 1, 2 damla limon
 
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kadayıflarımızı bir tepsiye alıyoruz.
 - Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağını ekleyip elimizle harmanlıyoruz.
 - Yağlanmış dikdörtgen borcama yarısını alıp yerleştiriyoruz.
 - Üzerine cevizlerimizi ekliyoruz.
 - Daha sonra kalan kadayıflarımızıda üzerine döküp elimizle bastırıyoruz ve fırına atıyoruz.
 - Not: şerbet soğuk kadayıfımız sıcak olacak(şerbetinizi sıcak dökmeyin yoksa kadayıfınız hamurlaşır)afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder