Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Dikdörtgen borcamda kadayıf;
- 500 Gr kadayıf
- 2 su bardağı az dövülmüş ceviz. ( isteğe göre fazlada koyabilirsiniz ve cevizleri çok ufalamayın biraz iri kalsın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 Gr margarin (eritilmiş)
Şerbeti için ;
- 6 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 1, 2 damla limon
Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kadayıflarımızı bir tepsiye alıyoruz.
- Üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağını ekleyip elimizle harmanlıyoruz.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama yarısını alıp yerleştiriyoruz.
- Üzerine cevizlerimizi ekliyoruz.
- Daha sonra kalan kadayıflarımızıda üzerine döküp elimizle bastırıyoruz ve fırına atıyoruz.
- Not: şerbet soğuk kadayıfımız sıcak olacak(şerbetinizi sıcak dökmeyin yoksa kadayıfınız hamurlaşır)afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder