17 Ekim 2019 Perşembe

Karnabahar Salatası (Yoğurtlu) Tarifi

Karnabahar Salatası (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • Yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet ceviz
  • 5-6 dal dereotu
Sosu için
  • 2. 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber (Tatlı/acı)

Karnabahar Salatası (Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı

  1. Karnabahar haşlanır. Soğumaya bırakılır. 1 kase yoğurt içerisine 2 diş sarımsak ezilerek katılır. 3 yemek kaşığı mayonez eklenerek karıştırılır.
  2. 2 adet ceviz iri iri parçalar halinde doğranır.
  3. Soğuyan karnabahara yoğurtlu karışım eklenir.
  4. İçerisine dereotu doğranarak eklenir.
  5. En son cevizlerde eklenip karıştırılır. Servis edilecek tabağa alınır.
  6. Üstüne bir tava yağ ve pulbiber sosu hazırlanır. Hazırlamış olduğumuz salatamızın üstüne dökülür. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder