24 Ekim 2019 Perşembe

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Azaltılabilir)
  • 1 kase lor veya beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz

Kek Kalıbında Su Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta süt yağ su tuz karıştırılır.Kek kalıbı yağlanır.
  2. 1 yufka tam halde kek kalıbının altına serilir. diğer yufkalar gelişi guzel parçalara ayrılır
  3. Sosa batırılır kalıba yerleştirilir.
  4. 1 yufka yerleştirildikten sonra maydanoz doğranmış peynir serpilir tekrar yufkalar parçalanır soslanır yerleştirilir.
  5. Yufka bitene kadar bu işlem yapılır.
  6. En son kenarlardan sarkan ilk yufkanın kenarları böreğin üzerine kapatılır
  7. Kalan sosa az miktar sıvı yağ eklenir.
  8. Böreğin üzerine sürülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. fırının alt rafına yerleştiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder