27 Ekim 2019 Pazar

Kekikli Tavuklu Patates Kavurma Tarifi

Kekikli Tavuklu Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta büyüklükte kemiksiz tavuk göğsü (1 kg kadar 5 adet orta büyüklükte patates)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6. 7 yemek kaşığı zeytinyağı yada herhangi bir sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber

Kekikli Tavuklu Patates Kavurma Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar SİZE çok PRATİK ve bir o kadar LEZZETLİ bir TARİF ekliyorum deneyecek olursanız 💯 💯👍👍emin olun ÇOK beğeneceksiniz 😋😋


  1. Tavuk göğsünü iyice yıkayıp kuşbaşı küçük küçük doğrayalım patatesi de etin botunda küçük küçük doğrayalım
  2. Tencereye eti ve tuzun yarısını alıp et suyunu salıp hafif çekinceye kadar pişirelim.
  3. Hafif sulu kalsın sonra ete yağı ekleyelim 2. 3. tur karıştırıp patatesi ve kalan tuzu ekleyeyim ve arada karıştırarak patatesler hafif kavrulup yumuşayınca kadar pişirelim.
  4. Pişen yemeğe baharatları ekleyip şöyle bir kaç kez karıştırıp ocaktan alalım AFİYET OLSUN hoşça kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder