Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kg bidon için 3 kg kornişon salatalık
- Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
- 7-8 yemek kaşığı tuz
- 3 buçuk çay bardağı sirke
- 5-6 tane nohut
- 1 avuç sarımsak
- Alabildiğine kaynar su
Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı
Merhaba Arkadaşlar,
- Öncelikle kornişonlarımızı güzelce yıkıyoruz.
- Daha sonra 5 kg bidonun altına nohutları hepsini koyun.
- Üstüne 2-3 tane sarımsak atın ve kornişonları yerleştirmeye başlayın.
- Biraz yerleştirdikten sonra 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu atın yine yerleştirmeye devam edin.
- Yine biraz yerleştirdikten sonra aynı sıralamaya devam edin 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu
- Malzemeler bitene kadar bu şekilde bidonu doldurun.
- En üstüne sirkeyi dökün ve geri kalan kısmına ketel da kaynayan su ile doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Şimdiden Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder