1 Ekim 2019 Salı

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg bidon için 3 kg kornişon salatalık
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
  • 7-8 yemek kaşığı tuz
  • 3 buçuk çay bardağı sirke
  • 5-6 tane nohut
  • 1 avuç sarımsak
  • Alabildiğine kaynar su

Kornişon Turşu Tarifi Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar,
  1. Öncelikle kornişonlarımızı güzelce yıkıyoruz.
  2. Daha sonra 5 kg bidonun altına nohutları hepsini koyun.
  3. Üstüne 2-3 tane sarımsak atın ve kornişonları yerleştirmeye başlayın.
  4. Biraz yerleştirdikten sonra 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu atın yine yerleştirmeye devam edin.
  5. Yine biraz yerleştirdikten sonra aynı sıralamaya devam edin 2-3 sarımsak-2 yemek kaşığı tuz- biraz limon tuzu
  6. Malzemeler bitene kadar bu şekilde bidonu doldurun.
  7. En üstüne sirkeyi dökün ve geri kalan kısmına ketel da kaynayan su ile doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.
Şimdiden Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder