2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi

2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
Ara Sosu İçin ;
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
İç Malzemesi İçin ;
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevmiyorsanız miktarını siz ayarlayabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
Üzerine Sürmek İçin ;
  • Artan yumurtalı sosa biraz su ekleyip onu kullanın.
  • Susam
  • Çörek otu

2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Ara sosu karıştırıp bir köşede bekletin. Patatesleri yıkayıp iki üç parçaya bölüp iyice yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Haşlandıktan sonra ilk sıcaklığı gidince soyup patates ezeceği ile güzelce ezin. Soğanı rendeleyip suyunu süzün.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyun rendelenen soğanı ekleyip biraz kavurun. Baharatları ve salçayı ilave edin.
  4. Ardından ezilen patatesi ekleyip karıştırıp ocakta biraz pişirin.
  5. Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  6. 1 adet yufkayı tezgaha serip ara sostan kaşıkla her yerine gelecek şekilde serpin ve fırça yardımıyla yağlayın.
  7. Diğer yufkayı da yağlanmış yufkanın üzerine kapatıp onuda sosla yağlayıp 8 eşit parçaya bölün.
  8. İç harcından koyup rulo şeklinde sarin ve gül sekli verilir.
  9. üzerine de kalan sos yeterliyse börek üzerini yağlıyoruz, sos az kalmış ise de biraz daha sulandırılıp o şekilde de yağlayabilirsiniz tadında bir değişiklik olmuyor, yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis edin.
    Afiyet Olsun

Yorumlar