2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Ara Sosu İçin ;
- 1 adet yumurta
- 1 fincan sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
İç Malzemesi İçin ;
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevmiyorsanız miktarını siz ayarlayabilirsiniz)
- Yarım çay kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
Üzerine Sürmek İçin ;
- Artan yumurtalı sosa biraz su ekleyip onu kullanın.
- Susam
- Çörek otu
2 Yufkayla Nefis Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Ara sosu karıştırıp bir köşede bekletin. Patatesleri yıkayıp iki üç parçaya bölüp iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlandıktan sonra ilk sıcaklığı gidince soyup patates ezeceği ile güzelce ezin. Soğanı rendeleyip suyunu süzün.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ koyun rendelenen soğanı ekleyip biraz kavurun. Baharatları ve salçayı ilave edin.
- Ardından ezilen patatesi ekleyip karıştırıp ocakta biraz pişirin.
- Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serip ara sostan kaşıkla her yerine gelecek şekilde serpin ve fırça yardımıyla yağlayın.
- Diğer yufkayı da yağlanmış yufkanın üzerine kapatıp onuda sosla yağlayıp 8 eşit parçaya bölün.
- İç harcından koyup rulo şeklinde sarin ve gül sekli verilir.
- üzerine de kalan sos yeterliyse börek üzerini yağlıyoruz, sos az kalmış ise de biraz daha sulandırılıp o şekilde de yağlayabilirsiniz tadında bir değişiklik olmuyor, yağılı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra sıcak servis edin.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder