Ana içeriğe atla
Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
 
- 250 gr kıyma
 
- 1 küçük boy kuru soğan
 
- 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı üzeri için kullanılacak)
 
- 1 kase yoğurt
 
- 1 diş sarımsak
 
- İsteğe bağlı maydanoz
 
- Tuz ,karabiber ,kimyon
 
Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı
- Yufkalar sigara böreği tarzında üçgen kesilip pipet yardımıyla sarılıp kızartılır.
 
- Soğan yemeklik doğranıp az yağda kavrulup kıyma eklenir.
 
- 1 yemek kaşığı salça da eklenip kavrulmaya devam edilir.
 
- Kıymalar piştikten sonra baharatlar katılıp karıştırılır ocaktan alınır.
 
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
 
- Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı salça az su ve yağ ilave edilerek ocakta mantı sosu gibi hazırlanır. Görseldeki gibi hazırlanıp servis edilir. afiyet olsun 

-malzemeler kişi sayısına göre artırılabilir  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder