30 Ekim 2019 Çarşamba

Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı üzeri için kullanılacak)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • Tuz ,karabiber ,kimyon

Kozalak Mantı Tarifi Yapılışı

  1. Yufkalar sigara böreği tarzında üçgen kesilip pipet yardımıyla sarılıp kızartılır.
  2. Soğan yemeklik doğranıp az yağda kavrulup kıyma eklenir.
  3. 1 yemek kaşığı salça da eklenip kavrulmaya devam edilir.
  4. Kıymalar piştikten sonra baharatlar katılıp karıştırılır ocaktan alınır.
  5. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  6. Üzerine gezdirmek için 1 yemek kaşığı salça az su ve yağ ilave edilerek ocakta mantı sosu gibi hazırlanır. Görseldeki gibi hazırlanıp servis edilir. afiyet olsun 😋
    -malzemeler kişi sayısına göre artırılabilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder