Kuru Dolma Tarifi

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet kuru dolmalık biber
  • Sıcak su
İçi Harç İçin ;
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) demete yakın maydanoz
  • 5-6 dal taze nane
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1’er tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 2 adet domates
  • 2 çay kaşığı sumak
  • Biraz karabiber, pul biber
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
Pişirmek İçin ;
  • Sıcak su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 5-6 diş sarımsak

Kuru Dolma Tarifi Yapılışı



  1. Kuru biberleri bir kasede sıcak suyun içine bırakalım.
  2. İç harcı için bir kaseye soğanları ve domatesleri doğrayalım. Maydanoz ve naneyi ince kıyalım.
  3. Diğer malzemeleri de ilave edip hamur yoğurur gibi yoğuralım.
  4. Yumuşayan biberlerin suyunu süzüp içlerine dolma harcımızdan dolduralım.
  5. Tamamen doldurmayalım biraz boşluk bırakalım.
  6. Tencereye dizelim ve üzerine sıcak su ekleyelim, üzerine çıkmasın!! Sarımsakları da üzerine ilave edelim.
  7. Tuz ve zeytinyağını da ekleyip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  8. Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.
    Afiyet olsun💞

Yorumlar