Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr tereyağı ya da margarin
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım çay bardağı pudra şekeri
 - Yarım su bardağı nişasta
 - 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 1 adet yumurta
 - 1 çay kaşığı kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - Aldığı kadar un
 
İçi İçin ;
- 4 adet büyük elma
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - Ceviz
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle rendelediğimiz elmaları orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
 - Piştikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğuması için bir kenara koyuyoruz.
 - Hamuru için tereyağ, sıvı yağ ve şekeri karıştırıyoruz.
 - Daha sonra yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ekliyoruz.
 - En sonda ununu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
 - Dilediğiniz şekli verip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
 - Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder