1 Ekim 2019 Salı

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi İçin ;
  • 4 adet büyük elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle rendelediğimiz elmaları orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip soğuması için bir kenara koyuyoruz.
  3. Hamuru için tereyağ, sıvı yağ ve şekeri karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ekliyoruz.
  5. En sonda ununu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  6. Dilediğiniz şekli verip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder