Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı siyah mercimek
 - 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
 - 3 yemek kaşığı tereyağı
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 13 bardak su
 
Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Ben bu mercimeği malatyada alıyorum geçen gün bim markette de gördüm oradanda alabilirsiniz.
- Önce mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyup üzerine suyunu ekliyoruz.
 - Kaynadıktan 5 dakika sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım. Tahminen 30 dakika pişirelim.
 - Suyunu çok çektiği için ölçtüm 13 bardak yeterli geldi yinede koyu ise sıcak su ekleyin
 - Sonra ayrı bir tavada tereyağını eritelim. İyice kavrulsun.
 - İçine sıvı yağı ekleyip salçayı koyup kavuralım.
 - Pişen çorbanın üzerine dökün 5 dakika daha kaynatın afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder