7 Ekim 2019 Pazartesi

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı siyah mercimek
  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 13 bardak su

Malatya Usulü Kara Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

Ben bu mercimeği malatyada alıyorum geçen gün bim markette de gördüm oradanda alabilirsiniz.
  1. Önce mercimeğimizi yıkayıp tencereye koyup üzerine suyunu ekliyoruz.
  2. Kaynadıktan 5 dakika sonra bulguru ekleyip tuzunu atalım. Tahminen 30 dakika pişirelim.
  3. Suyunu çok çektiği için ölçtüm 13 bardak yeterli geldi yinede koyu ise sıcak su ekleyin
  4. Sonra ayrı bir tavada tereyağını eritelim. İyice kavrulsun.
  5. İçine sıvı yağı ekleyip salçayı koyup kavuralım.
  6. Pişen çorbanın üzerine dökün 5 dakika daha kaynatın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder