Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı tarhana
- 1 su bardağı et suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 5 su bardağı su
Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar dilerim. Kısa sürede şipşak hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Denemenizi ümit ederek tarife geçiyorum
- Tarhana bir kap içerinde bir su bardağı soğuk su ile açılır. Tencereye yağ alınır.
- Yağ kızınca salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından yıkanmış mercimek ve et suyu ilave edilir.
- 5 su bardağı su eklenir. En son tarhana da ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Mercimek açılıp, pişince blenderdan geçirilir. Tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır.
- Arzu ederseniz tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biber ile çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun inşâAllah.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder