Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı mercimek
 - Yarım su bardağı tarhana
 - 1 su bardağı et suyu
 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı nane
 - 5 su bardağı su
 
Mercimekli Tarhana Çorbası (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı
Hayırlı akşamlar dilerim. Kısa sürede şipşak hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi. Denemenizi ümit ederek tarife geçiyorum 
- Tarhana bir kap içerinde bir su bardağı soğuk su ile açılır. Tencereye yağ alınır.
 - Yağ kızınca salça ilave edilir ve kavrulur. Ardından yıkanmış mercimek ve et suyu ilave edilir.
 - 5 su bardağı su eklenir. En son tarhana da ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
 - Mercimek açılıp, pişince blenderdan geçirilir. Tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır.
 - Arzu ederseniz tereyağını eritip, 1 çay kaşığı pul biber ile çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
 
Afiyet olsun inşâAllah. 
Yorumlar
Yorum Gönder