Meyveli Pasta Tarifi

Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım bardak ölçüsü; 200ml su bardağı
Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Keki ıslatmak için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
Krema için;
  • 1 paket pasta kreması (Bulamazsanız Krem şanti ile yapabilirsiniz)
  • Hazırlamak için paketin üzerindeki miktarda süt.
  • Eğer pakette yazıyorsa margarin ve ya tereyağı.
İçi için;
  • 300 gr çilek
  • 1 tane büyük muz
  • Süslemek için dilerseniz meyve ya da çikolata kullanabilirsiniz.

Meyveli Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Keki hazırlamak için öncelikle yumurtaları ve şekeri en az 3 dakika çırpalım.
  2. Ardından süt ve yağı ekleyip karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleyelim sonrasında hazırladığımız karışıma ilave edelim.
  4. 28cmlik tepsi veya kek kalıbı kullanalım.
  5. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
  6. Hazırladığınız karışımı tepsimize dökelim.
    tepsiyi sert bir zemine vurarak havasını alalım. Böylece kekimiz daha düzgün kabartacaktır.
  7. Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 30 dk boyunca kontrollü olarak pişirelim.
  8. Pişen keki fırında çıkarıp yaklaşık 10 dakika bekletelim.
  9. Bu arada pasta kremamızı paketteki tarife göre hazırlayalım.
  10. Meyvelerimizi küp küp doğrayalım.İlk sıcağı çıkan kekimizi yatay biçimde ortadan ikiye keselim.
  11. Yarısını, düz yüzeyli bir servis tabağına alalım.
  12. Islatmak için hazırladığımız sütün yarısını her yerine eşit gelecek şekilde kekin üstüne dökelim.
  13. Üzerine bir miktar pasta kreması koyup eşit şekilde yayalım.
  14. Doğradığımız meyveleri eşit olacak şekilde kekin üzerine koyalım.
  15. Ayırmış olduğumuz yarım keki üzerine dikkatlice koyup kalan sütle ıslatalım.
  16. Pasta kremasını pastanın üzerine ve kenarlarına gelecek şekilde paylaştırıp sıvayalım.İstediğimiz şekilde süsleyelim.
    Püf noktaları;Pastayı hazırlarken keki ters olarak kullanırsak üst yüzeyinde daha düzgün bir görüntü yakalamış oluruz.
  17. İkinci kat kekin iç kısmını ıslatıp pastanın üzerine koyarsak hem daha düzgün ıslanmış olur hem de yüzeyine krema sürerken dağılma yapmaz. Ancak ıslak keki hareket ettirmesi zahmetli olacağından dilerseniz pastanın üzerine yerleştirdikten sonra da ıslatabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar