Mini Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı çörek otu
 - 2 yemek kaşığı susam
 - 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 - 1 tatlı kaşığı pudra şekeri (Tepeleme)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
 - 6-7 su bardağı un
 
Mini Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Buzluktan çıkarıp çözüldükten sonra yeni yapılmış gibi aynı lezzeti alacaksınız 
- Oda sıcaklığındaki margarinimizi yoğurma kabımıza alıyoruz, sıvı yağ, yumurta akı, tuzu, pudra şekerini, sirkeyi, üzerine ilave ediyoruz.
 - Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
 - Unumuzu ve kabartma tozunu koyuyoruz. Unu kontrollü koyalım, Her bardak ölçüsü birbirini tutmayabilir.
 - Unumuzu koyduktan sonra hamurumuzu yoğuruyoruz.
 - Yumuşak bir hamur olması lazım en son üzerine iki yemek kaşığı çörek otunu ve susamı ilave ediyoruz tekrar yoğuruyoruz iyice karışması için.
 - Misket büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
 - Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder