Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
 - 3 adet kapya biber
 - 2 adet büyük boy domates
 - 2 dış sarımsak
 - Zeytin yağı (İsteğe bağlı sıvı yağ da kullana bilirsiniz)
 - Tuz
 
Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi Yapılışı
Merhabalar kahvaltıda çok severek yaptığım ve hepimizin sevdiği bir tarif.
- Önce malzemelerimizi yıkıyoruz. Sonra görselde gördüğünüz gibi uzun bir şekilde hep patlıcanları hem biberleri kesiyoruz.
 - Domateslerimizi ince ve ufak bir şekilde doğruyoruz.
 - Sarımsaklarımızı aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz.
 - Tavayı ocağa alıyoruz bolca yağ ekleyip kızardıktan sonra patlıcanlarımızı tavaya alıyoruz.
 - Patlıcanlar kızartıldıktan sonra biberleri de aynı şekilde kızartıyoruz. Fazla yağını tavadan alıp biber ve patlıcanları tavaya alıyoruz.
 - Üzerine doğradığımız domates ve sarımsağını tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
 - Piştikten sonra ocağın kapağını kapatıp seviş tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder