Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • Zeytin yağı (İsteğe bağlı sıvı yağ da kullana bilirsiniz)
  • Tuz

Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi Yapılışı

Merhabalar kahvaltıda çok severek yaptığım ve hepimizin sevdiği bir tarif.
  1. Önce malzemelerimizi yıkıyoruz. Sonra görselde gördüğünüz gibi uzun bir şekilde hep patlıcanları hem biberleri kesiyoruz.
  2. Domateslerimizi ince ve ufak bir şekilde doğruyoruz.
  3. Sarımsaklarımızı aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz.
  4. Tavayı ocağa alıyoruz bolca yağ ekleyip kızardıktan sonra patlıcanlarımızı tavaya alıyoruz.
  5. Patlıcanlar kızartıldıktan sonra biberleri de aynı şekilde kızartıyoruz. Fazla yağını tavadan alıp biber ve patlıcanları tavaya alıyoruz.
  6. Üzerine doğradığımız domates ve sarımsağını tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra ocağın kapağını kapatıp seviş tabağına alıyoruz.
    Afiyet olsun. 🤗

Yorumlar