Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
- 2 adet büyük boy domates
- 2 dış sarımsak
- Zeytin yağı (İsteğe bağlı sıvı yağ da kullana bilirsiniz)
- Tuz
Patlıcan Çığırtma (Bergama Yöresi) Tarifi Yapılışı
Merhabalar kahvaltıda çok severek yaptığım ve hepimizin sevdiği bir tarif.
- Önce malzemelerimizi yıkıyoruz. Sonra görselde gördüğünüz gibi uzun bir şekilde hep patlıcanları hem biberleri kesiyoruz.
- Domateslerimizi ince ve ufak bir şekilde doğruyoruz.
- Sarımsaklarımızı aynı şekilde ufak ufak doğruyoruz.
- Tavayı ocağa alıyoruz bolca yağ ekleyip kızardıktan sonra patlıcanlarımızı tavaya alıyoruz.
- Patlıcanlar kızartıldıktan sonra biberleri de aynı şekilde kızartıyoruz. Fazla yağını tavadan alıp biber ve patlıcanları tavaya alıyoruz.
- Üzerine doğradığımız domates ve sarımsağını tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp domatesler ezilene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocağın kapağını kapatıp seviş tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder