Pilav Kapama Tarifi
Pilav Kapama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg kemikli et
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Pilav Kapama Tarifi Yapılışı
- Kemikli etlerinizi değerlendirmenin en güzel yolu öncelikle kemikli etlerinizi güzelce yıkayıp düdüklü tencere 2-3 saat kaynatın.
- Piştikten sonra etleri güzelce ayırın diğer yandan pirinç ve bulguru yıkayıp ılık suda yarım saat bekletin.
- Ayırdığınız etleri tavaya koyup biraz sıvı yağ ekleyip kavurun.
- Diğer bir tavada da bulgur ve pirinci sıvı yağ ve tuz ekleyerek kavurun .
- Kavurduğuz pirinç ve bulguru etin üzerine yayın 2, 5 bardak kemik suyundan süzüp pilavın üzerine ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte şişene kadar bekletin arada ete değmeden üstünden pilavı kaşık yardımıyla karıştırın.
- Suyunu iyice çektiğinde ocağı kapatın.
- Yarım saat dinlendikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çevirin üzerine karabiber ekeip servis edebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder