3 Ekim 2019 Perşembe

Pilav Kapama Tarifi

Pilav Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg kemikli et
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav Kapama Tarifi Yapılışı

  1. Kemikli etlerinizi değerlendirmenin en güzel yolu öncelikle kemikli etlerinizi güzelce yıkayıp düdüklü tencere 2-3 saat kaynatın.
  2. Piştikten sonra etleri güzelce ayırın diğer yandan pirinç ve bulguru yıkayıp ılık suda yarım saat bekletin.
  3. Ayırdığınız etleri tavaya koyup biraz sıvı yağ ekleyip kavurun.
  4. Diğer bir tavada da bulgur ve pirinci sıvı yağ ve tuz ekleyerek kavurun .
  5. Kavurduğuz pirinç ve bulguru etin üzerine yayın 2, 5 bardak kemik suyundan süzüp pilavın üzerine ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte şişene kadar bekletin arada ete değmeden üstünden pilavı kaşık yardımıyla karıştırın.
  6. Suyunu iyice çektiğinde ocağı kapatın.
  7. Yarım saat dinlendikten sonra yuvarlak bir tepsiye ters çevirin üzerine karabiber ekeip servis edebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder