Portakallı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 3 lt. süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakalın kabuk rendesi
- 1 paket vanilya (arzuya göre)
Portakallı Sütlaç Tarifi Yapılışı
İçine nişasta koymadan, uzun süre pişirilerek kıvamlandırılan bu sütlaç tarifine bayılıyorum ve sık sık yapıyorum. Portakal kabuğu da enfes bir aroma veriyor, mutlaka denenmeli. Koyulaşması biraz sabır gerektiriyor ama lezzeti & kıvamı gerçekten değiyor…
- Kaynamış olan süte yıkanmış pirinçi koyup kısık ateşte ara sıra karıştırarak, kıvam alıp koyulaşana kadar (yaklaşık 1 saati buluyor) pişirin.
- Şekeri, portakal kabuğunu ve vanilyayı ilave edip 15 dk. daha kıvam bulana kadar kaynatıp kaselere paylaştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder