Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 3 büyük havuç
  • 3-4 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar
Sağlıklımı sağlıklı lezzetli mi lezzetli bir tarifim var sizler için.
en çookda son bahar ve kış aylarında popüler bir yemekdir biz ailecek çok seviyoruz. ❤
Şimdi arkadaşlar öncelikle
  1. Ketıl’a su doldurup kaynatalım ve pirincimizi bir kaseye ekliyerek üzerine sıcak su doldurup kenarda bekletelim.
  2. Sonra bütün malzemelerimizi hazırlıyalım öyle pişirmeye geçelim.
  3. Pırasalarımızı temizleyelim ve iyice yıkıyalım defalarca cünkü aralarında toprak oluyor.
  4. Sonra kalın kalın halka şeklinde doğrayalım.
  5. Son yeşil kısımlarını da kulanın atmayın ve bir kabın içine koyalım içine de su dolduralım biraz suda beklesin tekrar emin olmak için toprak kalmaması için suda bekletiyorum ben.
  6. Sonra havuçlarımızı yıkayalım ve soyalım sonra çok kalın olmama şartıyla halka şeklinde doğrayalım ve bir kaseye koyalım.
  7. Son aşamaya geldik ve tenceremize zeytin yağını ekliyerek ilk olarak havuçlarımızı kavuralım 2 dakika kavurdukdan sonra salçaları da ekliyelim ve iyice özlestirelim kavuralım.
  8. Sonra elimizi tabiki de önce yıkadıkdan sonra pırasaları sudan elimizle süzerek tencereye ekliyelim ve biraz havuclarla beraber kavuralım ama dikkat❗❗ çok karıştırmayın yoksa pırasalar dağılır içi çıkar.
  9. Pırasaların üzerine kaynatdığımız suyu ekliyelim üzerine geçene kadar. ve kapağını kapatıp fokurdamaya bırakalım.
  10. En son olarak içerisine yıkadığımız pirinçlerimizi ve baharatımızı ekliyelim iyice bi karıştıralım ve yarım limon suyunu da unutmayalım isteğe göre dilerseniz icerisine veya herkez kendi tabağına da ekliyebilir. Yemeğimizi 15-20dakika pişirelim ara sıra karıştırıp tadına bakalım pişmişmi diye.Yemeğimiz poştikden sonra servise hazırdır
Şimdiden afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?