6 Ekim 2019 Pazar

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet yumurta
Kreması İçin
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 1 paket çikolata sosu
  • Süt (pakette yazan süt miktarından az kullanın)

Profiterol Tarifi Yapılışı

Pastanedeki profiterollerden daha daha lezzetli olduğuna inanamayacaksınız 😊😊😊
  1. Tencereye su ve yağı koyup kaynatıyoruz.
  2. Ardından unu ekleyip biraz pişiriyoruz.
  3. Piştikten sonra biraz dinlendirelim hafif soğusun.
  4. ,Yumurtaları teker teker kırıp karışıma güzelce yediriyoruz bu aşamada dilerseniz mikser kullanabilirsiniz.
  5. Hamur oluşunca biraz daha dinlendirip iki tane tatlı kaşığıyla şekil verip tepsiye aralıklarla diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Kreması İçin vanilya, tereyağ ve kremşanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra vanilya, tereyağ ve kremşantiyi ilave edip karıştırıyoruz.
  9. Profiteroller olduktan sonra ortalarından ikiye kesip krema koyuyoruz.İsterseniz sıkma torbasıylada yapabilirsiniz.
  10. Son olarak çikolata sosunu tarife uygun sütten biraz daha az süt koyarak pişiriyoruz çok akışkan olmasın.
  11. En son onuda üstüne döküp servise sunuyoruz afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder