Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet yumurta
Kreması İçin
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- 1 paket çikolata sosu
- Süt (pakette yazan süt miktarından az kullanın)
Profiterol Tarifi Yapılışı
Pastanedeki profiterollerden daha daha lezzetli olduğuna inanamayacaksınız
- Tencereye su ve yağı koyup kaynatıyoruz.
- Ardından unu ekleyip biraz pişiriyoruz.
- Piştikten sonra biraz dinlendirelim hafif soğusun.
- ,Yumurtaları teker teker kırıp karışıma güzelce yediriyoruz bu aşamada dilerseniz mikser kullanabilirsiniz.
- Hamur oluşunca biraz daha dinlendirip iki tane tatlı kaşığıyla şekil verip tepsiye aralıklarla diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kreması İçin vanilya, tereyağ ve kremşanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
- Piştikten sonra vanilya, tereyağ ve kremşantiyi ilave edip karıştırıyoruz.
- Profiteroller olduktan sonra ortalarından ikiye kesip krema koyuyoruz.İsterseniz sıkma torbasıylada yapabilirsiniz.
- Son olarak çikolata sosunu tarife uygun sütten biraz daha az süt koyarak pişiriyoruz çok akışkan olmasın.
- En son onuda üstüne döküp servise sunuyoruz afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder