Reyhanlı Bulgur Köftesi (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler
- 2. 5 çorba kasesi köftelik bulgur
 
- 1/2 (yarım) çorba kasesi irmik
 
- Bulgur ve irmişiz ıslatacak kadar kaynar su
 
- 1. 5-2 tatlı kaşığı tuz
 
- 1. 5-2 yemek kaşığı kuru reyhan
 
- 2 çay kaşığı karabiber
 
- Yoğurmak için bir kase soğuk su
 
- Haşlamak için su
 
Üzeri İçin ;
- Sarımsaklı yoğurt
 
- Biberli yağ
 
Reyhanlı Bulgur Köftesi (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı
- Bulgur, irmik ve tuz yoğurma kabına alınır.
 
- Üzerini ıslatacak kadar sıcak su eklenip üstü kapatılır.
 
- 15-20 dakika dinlendirilir.
 
- Dinlenen karışıma reyhan ve karabiber eklenir.
 
- Soğuk su ilavesiyle yoğurulur.
 
- İyice kıvam alınca küçük parçalar alınıp yuvarlanır.
 
- Bütün hamur bitince kaynamış tuzlu suya atılır.
 
- Suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika daha haşlanıp kevgire alınır.
 
- Sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis edilir.
Afiyet olsun. 
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder