23 Ekim 2019 Çarşamba

Reyhanlı Bulgur Köftesi (Yumurtasız) Tarifi


Reyhanlı Bulgur Köftesi (Yumurtasız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2. 5 çorba kasesi köftelik bulgur
  • 1/2 (yarım) çorba kasesi irmik
  • Bulgur ve irmişiz ıslatacak kadar kaynar su
  • 1. 5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1. 5-2 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • Yoğurmak için bir kase soğuk su
  • Haşlamak için su
Üzeri İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Biberli yağ

Reyhanlı Bulgur Köftesi (Yumurtasız) Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur, irmik ve tuz yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerini ıslatacak kadar sıcak su eklenip üstü kapatılır.
  3. 15-20 dakika dinlendirilir.
  4. Dinlenen karışıma reyhan ve karabiber eklenir.
  5. Soğuk su ilavesiyle yoğurulur.
  6. İyice kıvam alınca küçük parçalar alınıp yuvarlanır.
  7. Bütün hamur bitince kaynamış tuzlu suya atılır.
  8. Suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika daha haşlanıp kevgire alınır.
  9. Sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis edilir.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder