Şambali Tatlısı (Tam Öçülü) Tarifi

Şambali Tatlısı (Tam Öçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik (500 gr)
  • 1 buçuk su bardağı yoğurt
  • Çeyrek su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 3 damla limon
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çorba kaşığı pekmez( şart değil)
Üzerine Sürmek İçin ;
  • Yarım su bardağı su ile inceltilmiş 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti İçin ;
  • 4 buçuk su bardağı şeker
  • 5 buçuk su bardağı su

Şambali Tatlısı (Tam Öçülü) Tarifi Yapılışı

  1. Keki için tüm malzeme bir kaba alınarak kaşık yardımı ile güzelce karıştırılır.
  2. Streçle üzeri kapatılarak dolapta 1-2 saat dinlendirilir.
  3. Bu aşama irmiğin yoğurdu çekip güzelce şişmesi için.
  4. Hamur dinlenirken şerbet hazırlanır.
  5. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişmesi yeterli.
  6. Dolapta dinlenen hamur yağlanmış dikdörtgen borcama güzelce döşenir kaşık yardımı ile üzeri düzeltilir.
  7. Pekmezli şu fırça ile üzerine sürülür tekrar kaşıkla düzleştirilir.
  8. Üzerine badem, fıstık veya fındık dizebilirsiniz.
  9. Hikayelerde öne çıkanlara kaydediyorum oradan bakabilirsiniz.
  10. Tepsiye alınan kek bu şekilde yarım saat daha dinlendirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
  11. Üzeri kızaran tatlı fırından alınarak ılık şerbet 5 dakika arayla 3 seferde dökülür yani şerbetini birden vermiyoruz.
  12. Şambali tatlısı 1 gün dinlendiğinde hem daha lezzetli olur hemde servisi daha kolay olur yani tepsiden alırken asla dağılma olmaz aceleniz var ise yine en az 4-5 saat bekletmenizde fayda var.
    Deneyeceklere afiyet olsun

Yorumlar